dilluns, 2 d’abril de 2012

COOKIES


Aquestes cookies que vaig fer fa unes setmanes són extraordinàriament delicioses.

Us convid a què les proveu de fer.

Ingredients

  • 150 g de farina
  • 100 g de sucre moreno
  • 100 g de mantequilla blana
  • 50 g de sucre blanc
  • 1 ou
  • 1 cullerada de postres de vainilla en pols
  • ½ cullerada de postres de llevat Royal
  • ½ cullerada de postres de sal
  • 100-150 g de perletes de xocolata
  • 60 g de nous a trossets (pot ser opcional)

Preparació

Escalfar prèviament el forn a 200º.
En un bol posar tots els ingredients excepte la xocolata i les nous. S’ha d’anar lligant tota la massa a mà o amb ajuda d’una batedora fins que estigui tot ben lligat.
Tot seguit afegim els trossets de nou i les perletes de xocolata. Jo vaig comprar una bossa de perletes de la marca Vahiné, però també es pot picar, amb ajuda d’una picadora, la quantitat de xocolata que vulgueu. A casa com que no som gaire xocolaters, només vaig posar-ne 100 g, però si us agrada trobar molts trossets podeu posar-ne fins a 150 g o una mica més fins i tot. Queda una massa bastant espessa.
Ajudeu-vos d’una cullera de postres per fer muntets de massa en una safata de forn folrada de paper per a forn. Separeu els muntets uns 5 cm entre ells perquè dins el forn baixen i s’escampen quedant unes galetes planes i rodones. És a dir, l'escalfor del forn fa baixar la massa, per això s'han de fer muntets abans d'enfornar.
Enfornar durant 10 minuts fins que estiguin lleugerament daurades. Treure-les del forn i deixar-les refredar. Surten blanetes, però a mesura que es van refredant van quedant més rostides i dures.
Me van sortir unes 36 galetes en total.
Si les guardeu dins una “fiambrera” o caixa de llauna per a galetes poden conservar-se durant més temps. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ir arriba