Aquestes cookies que vaig fer fa
unes setmanes són extraordinàriament
delicioses.
Us convid a què les proveu de fer.
Ingredients
- 150 g de farina
- 100 g de sucre moreno
- 100 g de mantequilla blana
- 50 g de sucre blanc
- 1 ou
- 1 cullerada de postres de vainilla en pols
- ½ cullerada de postres de llevat Royal
- ½ cullerada de postres de sal
- 100-150 g de perletes de xocolata
- 60 g de nous a trossets (pot ser opcional)
Preparació
Escalfar prèviament el forn a
200º.
En un bol posar tots els
ingredients excepte la xocolata i les nous. S’ha d’anar lligant tota la massa
a mà o amb ajuda d’una batedora fins que estigui tot ben lligat.
Tot seguit afegim els trossets de
nou i les perletes de xocolata. Jo vaig comprar una bossa de perletes de la
marca Vahiné, però també es pot picar, amb ajuda d’una picadora, la quantitat
de xocolata que vulgueu. A casa com que no som gaire xocolaters, només vaig
posar-ne 100 g, però si us agrada trobar molts trossets podeu posar-ne fins a
150 g o una mica més fins i tot. Queda una massa bastant espessa.
Ajudeu-vos d’una cullera de postres
per fer muntets de massa en una safata de forn folrada de paper per a forn.
Separeu els muntets uns 5 cm entre ells perquè dins el forn baixen i s’escampen
quedant unes galetes planes i rodones. És a dir, l'escalfor del forn fa baixar la massa, per això s'han de fer muntets abans d'enfornar.
Enfornar durant 10 minuts fins
que estiguin lleugerament daurades. Treure-les del forn i deixar-les refredar.
Surten blanetes, però a mesura que es van refredant van quedant més rostides i
dures.
Me van sortir unes 36 galetes en
total.
Si les guardeu dins una
“fiambrera” o caixa de llauna per a galetes poden conservar-se durant més temps.
Font: sacuinadenaroser
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada