Durant sa setmana sempre cau bé
tenir fet algun pa de pessic casolà per emportar a la feina per berenar
(esmorzar) o per fer sa bereneta (berenar). Surt molt més econòmic que anar-ho
a comprar al forn de torn i en tens per més d’un dia. Així que el dimarts abans
de setmana santa vaig preparar aquest pastís de taronja. La recepta me la va
passar la meva companya de feina per email juntament amb moltes altres del
mateix estil que a poc a poc tinc ganes d’anar provant. Es pot fer tant en
thermomix com de la forma tradicional. Jo vaig haver d’optar per aquesta
segona. Tot i així explicaré també com preparar-la en thermomix.
Ingredients
- 250 g de sucre
- 3 ous
- 250 g de farina de blat
- 1 iogurt natural
- 100 g d’oli de gira-sol
- 1 pisca de sal
- 1 taronja sense pelar
- 1 sobre de llevat Royal
Preparació tradicional
Posar dins el got d’una batedora
(de les que piquen i trituren), la sucre, els ous i la taronja trossejada sense
treure-li la pell uns 3 minuts. Jo primer vaig picar la taronja tota sola per
un costat i vaig batre la sucre i els ous per un altre. Després vaig afegir la
taronja picada a la mescla dels ous i la sucre, i ho vaig seguir batent fins
que quedés ben mesclat.
Incorporar aquesta massa en un
bol. Afegir-hi el iogurt natural i l’oli. Mesclar-ho amb la batedora de
barnilles fins que estigui ben lligat.
Incorporar els ingredients que falten
que són la farina, la pisca de sal i el llevat. Tornar-ho a mesclar de nou.
Engrassar un motlle amb oli o
mantega i abocar-hi la massa. Empolvorar-la amb sucre per sobre. Posar-lo dins
el forn escalfat prèviament a 180 º durant 40 minuts. Si creieu que necessita
més temps deixeu-lo una estona més dins el forn.
Preparació amb Thermomix
Posar dins el got la sucre, els
ous i la taronja trossejada i programar 3 minuts, temperatura 37º a velocitat 4
per tal que el pastís quedi esponjós.
Afegir la resta d’ingredients menys
la farina, el llevat i la sal i mesclar-ho a velocitat 3 o 3 i mitja fins que
estigui ben mesclat.
Incorporar tots els ingredients
que falten i mesclar-ho tot a velocitat 5.
A partir d’aquí s’ha de procedir
igual com en l’apartat anterior de la preparació tradicional.
Queda molt esponjós i segons com
sigui la taronja tindrà més o menys sabor. Jo la vaig posar grosseta, però
encara ho haguera pogut ser més per notar encara més el sabor de la taronja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada