dilluns, 30 d’abril del 2012

PASTÍS DE IOGURT

Ahir diumenge de capvespre, mentre en Martí dormia i n'Albert estava a l'ordinador, jo vaig aprofitar per llegir i per descansar un poquet. El matí havia anat a córrer i després a Montjuïc a passejar i estava cansada. No acostum a tenir moments d'aquests al llarg de la setmana i són molt profitosos. Tot i així, dins aquest petit interval de descans encara vaig trobar una estoneta per preparar el típic i tradicional pastís de iogurt. I és que és tan fàcil i els ingredients necessaris els solec tenir sempre disponibles al rebost que amb un tres i no res va estar fet. A sobre no fa falta pesar-los perquè fas servir el pot del iogurt per mesurar-los. Així que ara tenim berenar per dos o tres dies.


Ingredients
  • 1 iogurt de llimona (pot ser del sabor que tingueu o vulgueu; jo normalment faig servir el de llimona o el natural).
  • 3 ous.
  • 2 mesures del pot del iogurt de sucre.
  • 3 mesures de farina.
  • 1 mesura d'oli de gira-sol (solec posar de gira-sol perquè així el sabor no és tan intens).
  • 1 sobre de llevat Royal.
  • ralladura de pell d'una llimona. 
  • una poma rallada (opcional).
Preparació

Escalfar el forn prèviament.
Treure el iogurt i abocar-lo dins un bol o un got i reservar-lo per més endavant. Fem això perquè abans necessitem el pot del iogurt per fer les mesures dels altres ingredients.
Batre els ous amb la sucre amb les barnilles elèctriques.
Afegir la farina i el llevat i continuar batent.
Tot seguit, introduir el iogurt i l'oli i segui batent.
Diguéssim que fins aquí tenim la massa base de qualsevol pastís de iogurt. A partir d'ara hi pots introduir altres ingredients: nous, trossets de xocolata, fruita, etc.
Jo hi vaig posar la pell d'una llimona rallada i com que tenia bastantes pomes en vaig rallar també una i la vaig posar a la massa.
Agafem un motlle l'untam de mantega i després l'enfarinam i finalment, hi abocam la massa.
Ho introduïm al forn i hi haurà d'estar uns 30-40 minuts a 180º-200º, o bé fins que introduint un ganivet aquest surt net de massa.
Una volta està cuit, el desmotllam i el decoram com ens doni la gana. Jo vaig anar per la via fàcil i el vaig espolsar de sucre glacé (floreti).

2 comentaris:

ir arriba