He pensat escriure, de tant en tant,
una petita ressenya sobre les cerveses, una mica especials, que vagi
tastant. Explicaré el que m’han semblat i exposaré les seves característiques.
Així que,
sense cap motiu, començ aquesta secció per la darrera cervesa belga que he
tastat. Aquestes són les característiques bàsiques amb què em solec fixar:
- Origen: Belga
- Tipus: Rossa, Ale (alta fermentació)
- Graduació: 8,5%
- Color: Daurat
Dijous passat la vaig tastar per primera vegada. Es tracta d’una cervesa belga rossa de triple fermentació de tipus ale. M’he hagut d’informar per saber què volia dir “ale” i significa que és una cervesa d’alta fermentació, és a dir, que fermenta a temperatura alta i més ràpidament que les de baixa fermentació anomenades “lager”. A més a més, el procés de fermentació, que és el que transforma el sucre en alcohol per acció dels llevats, es produeix a la zona superior del líquid. Quant pots arribar a aprendre!!
Bé, el que jo puc dir, sense ser
experta ni dominar el tema, és que la vaig trobar molt bona. Vaig trobar que té
una graduació alcohòlica molt suau comparada amb altres cerveses belgues rosses
que he provat. També vaig olorar que té una aroma molt accentuada, però que és molt
agradable. Altres cerveses rosses que he tastat són d’un color daurat fosc, en
canvi aquesta presenta un daurat menys intens. Gairebé pel
color podria passar per una cervesa de blat. Els experts diuen que té un sabor
afruitat, com gairebé totes les ale, però a jo encara em costa una mica
detectar-ho. El que sí puc dir, perquè és un fet evident, és que té molta
escuma que es manté mentre te l’estàs bevent.
Per tant, tot i no ser de les
cerveses més conegudes, de fet la vaig comprar a l’atzar d’entre un munt sense
tenir-ne cap referència, la veritat és que val molt la pena. Jo me la vaig
beure acompanyada d’uns fruits secs i unes olivetes.
ja es trobat els gadgets divertits,
ResponEliminaen martí esta molt bé he se foto de ses coleta
se foto de atalis esta feta meva
Elimina