Feia molt de temps que no
preparava aquestes croquetes que havien estat tan habituals en la meva infantesa.
La meva mare les solia fer bastant sovint i a jo m’agradaven molt. Record que
si després del dinar en quedaven, me les guardava i me les menjava fredes al
vespre per sopar. M’encantaven. Ja fa temps vaig preguntar-li com les feia,
però em va donar els ingredients una mica a ull. Igualment les vaig fer i van sortir prou bones, però ara que he tornat a tenir ganes de preparar-les volia saber quines eren les mesures exactes. Així que vaig anar
cercar per Internet a veure si algú havia fet aquesta recepta i em deia
exactament les quantitats de cada ingredient. I, "voilà"! vaig anar a parar de
nou al magnífic bloc sacuinadenaroser. Per tant, la recepta que present és una barreja de
les croquetes que em feia la meva mare i les croquetes d’aquest bloc.
Ingredients
- 180-200 grams d’espinacs frescos (també poden ser congelats, però val la pena que siguin frescos)
- 100 grams de farina
- 1 ou
- 1 sobre de llevat Royal
- 1 dent d’all
- julivert
- pinyons (extret del bloc sacuinadenaroser ho vaig trobar molt interessant i realment són boníssimes amb pinyons)
- aigua
- oli d’oliva
- sal
Preparació
Primer de tot, saltejam dins una
paella amb un poc d’oli d’oliva els espinacs amb la dent d’all picada i ho
reservam. També els podríem bullir i escórrer bé, i després reservar-los.
En un bol posam la farina amb el
llevat en pols, afegim l’ou, la sal i ho ben barrejam. Hi afegim un poquet
d’aigua i ho anam mesclant fins a obtenir una massa un poc espessa. Al final hi
afegim els espinacs que havíem passat per la paella, el julivert picat i els
pinyons. Jo no ho he provat, però supòs que si hi poséssim panses també
quedarien bé. La meva mare a vegades també hi posava ceba picada prèviament
passada per la paella. Són altres opcions a tenir en compte.
Bé, arribat a aquest punt ja
tenim la massa de les croquetes feta. Ara, procedim a escalfar oli d’oliva a la
paella i quan estigui calent (tampoc no molt que no sigui cosa que es cremin massa de fora i de dins quedin crues) deixarem caure amb una cullera la massa dins
d’aquest oli calent. Quan estigui dauradet per un costat li donam mitja volta i
fregim l’altre costat uns quants segons més i les traiem. Anirem col·locant les
croquetes ja fregides a sobre d’un paper absorbent perquè treguin tot l’excés
d’oli.
ja veg que ses croquetes te surten mol mes bones
ResponEliminaSe semblen bastant a ses que tu me feies. Prova-les de fer i ja veuràs què bones que surten.
ResponEliminaMe fas ganas de provarlas de fer,ja que fan molta de gana.
ResponElimina