Avui present un pastís d’avellana
que acostum a preparar moltes vegades. Sol ser el meu valor segur; sempre queda
bé i a la gent li sol agradar bastant. L’Albert em diu que és la meva
“especialitat”, però jo no crec que n’hi hagi per tant; simplement és que ha
vist que l’he fet moltes vegades i que sempre ha agradat. La recepta me la va
passar fa bastant de temps una de les meves cosines i la tenc escrita en un
post-it brut que mai he passat a net. Ja va sent hora.
Aquest és el post-it on està apuntada la recepta. |
Ingredients
- 4 ous
- 1 sobre de llevat Royal
- 250 g de sucre
- 200 g d’avellanes pelades i picades
- 200 g de farina
- 200 g de mantega
- xocolata per a fondues (o de cobertura)
- sucre glaç (floreti)
Preparació
1. Escalfar el forn prèviament a
200º.
2. Batre els ous i la sucre amb
unes barnilles elèctriques.
3. Afegir la mantega fosa (jo la
fonc en el microones) i les avellanes picades. Aquestes tant les podeu comprar
ja picades com si teniu picadora, picar-les vosaltres mateixos a casa. Jo les
vaig picar a casa. En reserveu unes quantes de senceres per a decorar. Seguir
barrejant amb les barnilles.
4. Incorporar la farina i el
llevat de mica en mica. Jo ho segueixo barrejant amb les barnilles.
5. Posar la massa dins el motlle
prèviament untat de mantega i espolsat amb una mica de farina. A sobre posem
les avellanes que teníem reservades amb una mica de farina a sobre que farà que
les avellanes no s’enfonsin dins la massa.
6. Forn 180º-200º durant 40
minuts aproximadament. Jo faig servir el ventilador dalt i baix. S’ha de treure
del forn en el moment en què en picar un ganivet dins la massa, aquest surt
net.
7. Treure el pastís del motlle i
decorar-lo. Es pot decorar amb una mica de sucre glaç (floreti) per sobre mitjançant
un colador o bé amb una cobertura de xocolata. Aquesta segona opció és molt més
contundent, però queda boníssim. Per altra banda, també es pot fer una barreja
de les dues decoracions. Precisament aquesta vegada vaig posar la xocolata amb
una cullera de postres fent regalims per sobre el pastís. Com que quedaven
trams sense cobrir, també el vaig espolsar amb floreti un cop la xocolata ja
s’havia assecat. I així és com va quedar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada