dimecres, 30 de maig del 2012

AMANIDA DE LLENTIES

Ja fa uns quants dies que me va fer ganes preparar una amanida fresca per sopar. Però volia que fos diferent de les que acostum a fer habitualment, que també m'agraden molt; fetes amb lletuga, tomàtics, pastanaga, pebre verd i ceba. Així que em vaig decidir fer-la de llenties. És un llegum que ens agrada molt però ara que comença a fer caloreta no ve gaire de gust menjar-te'l calent, i encara menys per sopar. Aquest va ser el resultat:





És un tipus d'amanida molt apropiat per aquesta època estiuenca, ja sigui per sopar o també per dinar si no teniu gaire gana, perquè refresca i alimenta. També és una alternativa per sortir del clàssic entrepà si has de preparar un pícnic per anar a passar el dia a la platja, al zoo, al camp, etc.

Ingredients
  • un pot de llenties ja cuites (si es té temps i/o no us agraden les de pot també les podeu bullir i deixar refredar per després muntar l'amanida).
  • tomàtics cherry
  • una ceba tendra o de Figueres
  • canónigos (en català supòs que es deuen dir canonges). També es podria fer servir rúcula. I també he vist que venen bosses amb els dos tipus de fulla.
  • olives (verdes o negres com agradin més) 
  • vinagre de mòdena
  • suc de mitja llimona
  • oli d'oliva verge extra
  • orenga en espècie (també hi aniria bé alfàbrega)
  • sal 
Preparació

Tallar la ceba a trossos ben petits. Fins i tot es podria picar si no us agrada trobar els trossets de ceba. La ceba li dóna un toc molt refrescant.
Netejar els tomàtics cherry i tallar-los per la meitat. 
Treure les llenties del pot i passar-les per aigua. Després escórrer-les i posar-les dins un bol. 
En aquest mateix bol, s'hi afegeixen els canónigos (supòs que en català es deuen dir canonges) netejats, la ceba, els tomàtics i les olives. Es barreja tot ben bé.
Finalment es prepara la vinagreta a banda. S'hi posa l'oli, el vinagre, les gotes de suc de llimona, sal i l'orenga. Es ben remena i es tira per sobre de l'amanida.



Com podeu veure fa riure de fàcil que és. No té gaire secrets.No he posat quantitats exactes, perquè crec que va a gust de qui se l'hagi de menjar. 

Ala, bon profit!!

1 comentari:

  1. Epa!! quina casualitat, noltros n'hem menjat avui. La que faig és més senzilla, ja provaré de fer aquesta un dia!

    ResponElimina

ir arriba