Idò bé, com que s’experiència del
passat dissabte va anar prou bé, aquest dissabte hem repetit. En aquesta ocasió
el protagonista ha estat l’àrros. He preparat un arròs amb sípia i cloïsses. Encara
tenia sofrit congelat casolà i amb un bon brou de peix, sa veritat és que va
sortir bastant bo. Vam tornar obrir un bòtil de vi blanc, però aquesta vegada
del Penedès, igual no era tant bo com el de la setmana passada, però va acabar
d’enriquir l’àpat. Per cert, tant sa sípia com ses cloïsses eren congelades,
però jo diria que gairebé no es notava. Crec que el més important i el que va
fer que el plat sortís tan bo va ser tenir un bon sofregit.
Com el vaig fer?
Vaig sofregir una ceba picada i 2
dents d’all tallades a làmines. Quan va començar a estar dauradeta vaig afegir la sípia
tallada i vaig deixar-ho coure 3 o 4 minuts més.
Al mateix temps vaig bullir les
cloïsses perquè s’obrissin i les vaig reservar pel final.
A la cassola, un cop la sípia va
estar cuita, hi vaig afegir el sofregit (tomàquet+ceba+all+pebre verd tot
triturar) i vaig esperar que deixés anar tota l’aigua.
Finalment, vaig abocar l’arròs
amb un polsim de colorant alimentari i hi vaig tirar el brou de peix que tenia
en una olla escalfant-se. Vaig deixar que cogués aproximadament un quart d’hora,
sempre vigilant que no es quedés sense brou i comprovant si hi faltava sal, i després vaig incorporar les cloïsses
i julivert picat.
Ara ja estic pensant en què faré
el proper cap de setmana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada