dilluns, 20 de febrer del 2012

TAST DE CERVESES

Uau! quina cata de cerveses que vam fer. Si hem de ser correctes no hem de dir “cata” sinó “tast”, però es digui com es digui la qüestió és que vam aprendre i xalar molt. Sense cap ambició de ser grans experts sobre la matèria, però sí de disposar de coneixements bàsics sobre els diferents tipus de cervesa que podem trobar, vam assistir a aquesta cata. I la veritat és que a mi personalment em va aclarir molts dubtes.

Ens estem aficionant a aquest apassionant món de la cervesa que fàcil fàcil no és. Tot va començar arran d’un viatge que vam fer l’any 2009 a Bèlgica. Ja durant la preparació del viatge vam començar a interessar-nos per aquest món, perquè com havíem llegit en diferents guies, era un dels productes típics del país. D’aquest manera els mesos previs a la partida ja tastàvem algunes cerveses belgues per començar a assaborir el que trobaríem en el viatge. Un cop a Bèlgica, vam visitar algunes cerveseries (brasseries com les anomenen els belgues) on vam poder comprar directament cerveses del lloc d’origen. Com que anàvem en cotxe, el transport de les caixes no suposava cap problema. Aquest viatge ens va fer despertar la curiositat i les ganes de conèixer més cerveses d’arreu. Des d’aleshores cada vegada que hem sortit a l’estranger hem volgut tastar alguna cervesa autòctona. A més a més, hem anat coneixent la diversitat de cerveses artesanes que s’elaboren a Catalunya, així com també la quantitat creixent de llocs especialitzats on comprar i degustar cerveses internacionals.

Quant a la cata, cal comentar que és molt recomanable; està clar que t’ha d’agradar la cervesa, però tampoc no cal ser un “enterat” del tema per anar-hi. Ens van fer seure en uns tamborets alts en una taula alta amb dues copes per cadascú i amb uns cacauets i bastonets de pa per mitigar l’efecte que ens pogués produir l’alcohol. Havíem de ser nou “alumnes” més el sommelier, però a darrera hora s’hi van incorporar quatre persones més. No va suposar cap problema el fet d’estar una miqueta estrets; en tot cas el sommelier és qui va haver d’estar unes tres hores dret perquè ja no hi cabia assegut.

Era un grup aparentment heterogeni (segurament les nostres vides no tenen res a veure unes amb les altres) però amb una cosa en comú: les ganes de gaudir, aprendre i passar una bona tarda de dissabte amb una cata de cervesa. Al principi ningú parlava, però després de degustar diverses cerveses la participació va anar en augment, fins al punt que al final de les tres hores que va durar la cata gairebé feia fins i tot ganes d’anar a sopar tots plegats. Pot ser és una mica exagerat això últim que he dit. Aquestes van ser les cerveses que vam tastar.



El resultat de la cata va ser molt positiu; vam adquirir els coneixements bàsics per poder identificar els diferents tipus de cervesa que es poden trobar al mercat, saber com s’elabora a grans trets la cervesa i degustar-ne unes deu. Evidentment unes em van agradar més que altres, però això ja és una qüestió més subjectiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ir arriba