El passat dissabte dia 11 vaig
preparar un sopar especial, diferent del de qualsevol dissabte. El motiu era
celebrar el segon aniversari de casats. Si no ho celebréssim tampoc passaria
res, però sí que és l’excusa per fer alguna cosa diferent. També és cert que
haguéssim pogut sortir a sopar a fora (de fet, teníem la cangur preparada per
si decidíem sortir), però al final vam optar per quedar-nos a casa. I no és
perquè sortís més barat, perquè si comences a fer sumes (que si un vinet bo,
que si unes postres dignes per a l’ocasió, que si un bon peix...) t’acaba
sortint, si fa no fa, pel mateix preu que si haguéssim anat a un restaurant.
Ara bé, l’opció de quedar-se a casa era més engrescadora; no feia falta
arreglar-se ni patir fred (va ser una nit gèlida), i a sobre teníem es fiet
dormint com un angelet. O sigui perfecte.
El que vaig preparar durant el
mateix capvespre va ser un suquet de
lluç. És un plat típic de pescador. Vaig veure la recepta per TV3. El
cuiner era un pescador que explicava que després d’un matí de pesca, preparaven
aquest plat en la mateixa barca amb el peix que havien acabat de pescar. Crec
que es pot fer amb qualsevol peix blanc. Jo em vaig decantar pel lluç.
Preparació
Agafar una cassola amb aigua i
escalfar-la.
Mentrestant, fer la picada. Dins
un morter posar un manat de julivert, 4 dents d’all, un punyadet d’avellanes i
dues torrades de pa fregides en oli d’oliva.
En una cassola baixa, posar la
picada amb un rajolí d’oli perquè es cogui durant 2 minuts. Afegir, 3 patates
esqueixades i deixar-les coent durant 3 minuts. Després incorporar 5 tomàquets
madurs pelats, tallats o rallats. Deixar-ho coure uns 5 minuts fins que s’hagi
begut l’aigua del tomàquet. Afegir l’aigua calenta fins tapar les patates i
deixar coure uns 5 minuts més. Finalment, incorporar 4 o 5 rodanxes de lluç
salpebrades i deixar-ho coure fins que les patates estiguin cuites.
aquesta sopá te molt bona pinta
ResponEliminajoana