divendres, 9 de març del 2012

CROQUETES D'ESPINACS


Feia molt de temps que no preparava aquestes croquetes que havien estat tan habituals en la meva infantesa. La meva mare les solia fer bastant sovint i a jo m’agradaven molt. Record que si després del dinar en quedaven, me les guardava i me les menjava fredes al vespre per sopar. M’encantaven. Ja fa temps vaig preguntar-li com les feia, però em va donar els ingredients una mica a ull. Igualment les vaig fer i van sortir prou bones, però ara que he tornat a tenir ganes de preparar-les volia saber quines eren les mesures exactes. Així que vaig anar cercar per Internet a veure si algú havia fet aquesta recepta i em deia exactament les quantitats de cada ingredient. I, "voilà"! vaig anar a parar de nou al magnífic bloc sacuinadenaroser. Per tant, la recepta que present és una barreja de les croquetes que em feia la meva mare i les croquetes d’aquest bloc.

Ingredients

  • 180-200 grams d’espinacs frescos (també poden ser congelats, però val la pena que siguin frescos)
  • 100 grams de farina
  • 1 ou
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 1 dent d’all
  • julivert
  • pinyons (extret del bloc sacuinadenaroser ho vaig trobar molt interessant i realment són boníssimes amb pinyons)
  • aigua
  • oli d’oliva
  • sal

Preparació

Primer de tot, saltejam dins una paella amb un poc d’oli d’oliva els espinacs amb la dent d’all picada i ho reservam. També els podríem bullir i escórrer bé, i després reservar-los.

En un bol posam la farina amb el llevat en pols, afegim l’ou, la sal i ho ben barrejam. Hi afegim un poquet d’aigua i ho anam mesclant fins a obtenir una massa un poc espessa. Al final hi afegim els espinacs que havíem passat per la paella, el julivert picat i els pinyons. Jo no ho he provat, però supòs que si hi poséssim panses també quedarien bé. La meva mare a vegades també hi posava ceba picada prèviament passada per la paella. Són altres opcions a tenir en compte.

Bé, arribat a aquest punt ja tenim la massa de les croquetes feta. Ara, procedim a escalfar oli d’oliva a la paella i quan estigui calent (tampoc no molt que no sigui cosa que es cremin massa de fora i de dins quedin crues) deixarem caure amb una cullera la massa dins d’aquest oli calent. Quan estigui dauradet per un costat li donam mitja volta i fregim l’altre costat uns quants segons més i les traiem. Anirem col·locant les croquetes ja fregides a sobre d’un paper absorbent perquè treguin tot l’excés d’oli.


A casa ens les vam menjar amb una miqueta d’arròs bullit. I l’Albert hi va posar maionesa per sobre. Són molt fàcils de fer i surten delicioses. Per aquelles persones a qui no els agrada gaire la verdura bullida, aquesta és una bona manera de menjar-ne. Això sí, una miqueta més calòrica. També podríem canviar els espinacs per bledes.

3 comentaris:

  1. ja veg que ses croquetes te surten mol mes bones

    ResponElimina
  2. Se semblen bastant a ses que tu me feies. Prova-les de fer i ja veuràs què bones que surten.

    ResponElimina
  3. Me fas ganas de provarlas de fer,ja que fan molta de gana.

    ResponElimina

ir arriba